WYSOKO ZMINERALIZOWANA SÓL KARNALITOWA 25 kg, cena z dostawą!

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Meractiv
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: do 7 dni roboczych
  • szt.
  • Cena brutto: 299,00 zł 243,09 zł

sól z Morza Martwego, minerały z Morza Martwego, kosmetyki z Morza Martwego, sól karnalitowa, karnalit

ORYGINALNA JORDAŃSKA SÓL KĄPIELOWA Z MORZA MARTWEGO - worek 25 kg, cena 299 zł zawiera VAT i dostawę na terenie Polski !

NAJWYŻSZEJ JAKOŚĆI WYSOKO ZMINERALIZOWANA KARNALITOWA SÓL KĄPIELOWA  Z MORZA MARTWEGO, IDEALNA DO WSPOMAGANIA TERAPII SKÓRY

SZCZEGÓLNA REKOMENDACJA: skóra tłusta i mieszana ze skłonnością do przetłuszczania się, ze zmianami trądzikowymi, wypryskami, tendencją do zatykania się porów skóry, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, grzybice, magnezowo-potasowe kąpiele antystresowe

OPIS PRODUKTU: Zgodnie z prowadzonymi na świecie badaniami i eksperymentami istnieje wiele dowodów na to, że czysta sól karnalitowa z Morza Martwego (tzw. sól wysoko zmineralizowana) może skutecznie wspomagać terapie łuszczycy, grzybic oraz atopowego zapalenia skóry. Wysoko zmineralizowana sól karnalitowa z Morza Martwego MERACTIV może także skutecznie wspomagać walkę z trądzikiem i wypryskami skórnymi (polecana do walki z uporczywym trądzikiem młodzieńczym). Sól karnalitową z Morza Martwego stosuje się również wspomagająco w stanach depresyjnych i schorzeniach nerwicowych w formie magnezowo-potasowych kąpieli solankowych.

Sól posiada badania składu chemicznego wykonane na Akademii Medycznej w Warszawie oraz certyfikaty dokumentujące pochodzenie (Morze Martwe, Jordania). Dodatkowo sól posiada testy dermatologiczne oraz badania mikrobiologiczne.

Podstawowymi składnikami soli karnalitowej, które charakteryzują się doskonałym wpływem na skórę człowieka są: magnez, potas i wapń. Ponadto obecne są też sód, chrom, cynk, mangan, miedź, żelazo i inne. Sól karnalitowa z Morza Martwego MERACTIV, jako że jest to uwodniony podwójny chlorek potasu i magnezu, jest solą wilgotną, czasem nawet oleistą. Jest to zjawisko naturalne i pożądane. Karnalit po jakimś czasie, szczególnie w warunkach domowych, może nieco przeschnąć i utracić tę "swoistą wilgotność", nie utraci jednak cennych właściwości kosmetycznych, ze względu na które jest stosowany. W Jordanii i Izraelu, ze względu na tę charakterystyczną cechę, sól karnalitową nazywa się potocznie: Semi Dry Salt, czyli solą półsuchą.